Usein esitetyt kysymykset

"3D-tulostus tarjoaa keinon valmistaa kolmiulotteisia esineitä tietokoneen mallitiedostoista. 3D-tulostuksesta on nykyään olemassa monia eri versioita, ja Dremelin 3D-tulostimet perustuvat sulatetun tulostusnauhan käyttöön (FFF): ne puristavat sulatettuja muovikerroksia päällekkäin, kunnes niistä muodostuu esine
"Tulostuksen laatu riippuu monista seikoista, kuten kerrospaksuudesta ja siivutusasetuksista. Dremelin tulostimet (3D20, 3D40 ja 3D45) pursottavat tulostusnauhan kerroksiksi, jotka ovat ohuempia kuin paperiarkki, 50–300 mikronia (.05–3 mm). Mitä ohuempia kerrokset ovat, sitä enemmän yksityiskohtia voidaan tulostaa. Myös monet viipalointiasetukset voivat vaikuttaa tulostuslaatuun. DigiLab Slicer -ohjelmiston asetukset on optimoitu Dremelin 3D-tulostimia varten.
"T3D20: suurin tulostustilavuus on 230 mm x 150 mm x 140 mm.3D40 ja 3D45: suurin tulostustilavuus on 254 mm x 154 mm x 170 mm. 30 % enemmän kuin 3D20-mallissa.
"Kolmiulotteisen esineen tulostamiseen tarvittava aika vaihtelee mallitiedoston koon ja monimutkaisuuden mukaan. Tarkkaa aikaa on vaikea määrittää. Dremelin 3D-mallitiedostojen yhteydessä on ilmoitettu viitteellinen arvioitu tulostumisaika.
"Voit itse valita esineesi kerrosten paksuuden. 3D40- ja 3D45-tulostimien maksimaalinen resoluutio on 50 mikronia (0,05 mm), 3D20-mallin maks. resoluutio on 100 mikronia (0,1 mm). Kaikkien tulostimien pienin resoluutio on 300 mikronia (0,30 mm). Mitä parempi tulostustarkkuus on, sitä ohuempi kukin kerros on ja sitä paremmalta esine näyttää. Kerroksen tarkkuus riippuu asetuksesta: Matala –- 0,3 mm Keskikorkea – 0,2 mm Korkea – 0,1 mm Ultra – 0,05 mm (vain 3D40 ja 3D45)
"T3D20: suurin tulostustilavuus on 230 mm x 150 mm x 140 mm.3D40 ja 3D45: suurin tulostustilavuus on 254 mm x 154 mm x 170 mm. 30 % enemmän kuin 3D20-mallissa.
"Esineiden tarttuminen kiinni tulostusalustaan on tarkoituksellista, sillä ne tarvitsevat tiukan kiinnityksen tulostusalustaan tulostuksen aikana. Näin varmistetaan, että esine pysyy paikallaan koko tulostuksen ajan. Jos tulostetut esineet on liian vaikea poistaa, suuttimesi saattaa olla liian lähellä tulostusalustaa. Sinun on ehkä mukautettava ensimmäisen kerroksen korkeutta, mikä onnistuu asetusvalikosta. Ota yhteyttä asiakaspalveluun, jos sinulla on kysyttävää tai tämä ei toimi. Katso esineen irrotusohjeet käyttöohjeesta.
"Esineet voivat jäädä tarttumatta tulostusalustaan monesta eri syystä. Varmistu ensin, että tulostusnauha on puhdas eikä siinä ole tukoksia, vääntymiä tai murtumia. Tarkista sen jälkeen, että tulostusalusta on vaaitettu. Nämä kaksi syytä haittaavat yleensä tulosteiden tarttumista. Jos esineesi eivät vieläkään jää kiinni, suutin saattaa olla liian kaukana tulostusalustasta. Sinun on ehkä mukautettava ensimmäisen kerroksen korkeutta, mikä onnistuu asetusvalikosta. Ota yhteyttä asiakaspalveluun, jos sinulla on kysyttävää tai tämä ei toimi.
"Kyllä. Voit keskeyttää tulostuksen ja vaihtaa tulostusnauhan tauon aikana. Kun olet vaihtanut tulostusnauhan, tulostusta on helppo jatkaa.
"Sinun voi olla syytä optimoida mallisi muotoilua. Yli 45 asteen kulmat pystysuoraan nähden vaativat ulkoisia tukia, jotta ne eivät painuisi kasaan. Ja vaikka käytettäisiin tukia, jotkut mallit saattavat vaatia tietyn asennon, jotta ne pysyisivät vakaina tulostuksen aikana, tai ylimääräisen kerroksen, jotta malli tarttuisi paremmin kiinni. Kokeile napsauttaa DigiLab Slicer -ohjelman kohtaa "Luo tuki" ja "Tarttuminen tulostusalustaan". Jos sinulla on edelleen ongelmia, ota yhteyttä asiakaspalveluun ratkaisun löytämiseksi.
"Kyllä, voit tulostaa tällaisen mallin käyttämällä viipalointityökalun luomia tukia. Napsauta DigiLab Slicer -ohjelman painiketta "Luo tuki".
"Tuet on suunniteltu sillä tavoin, että ne on helppo poistaa ja niistä pitäisi jäädä vain minimaaliset jäljet esineeseen. Jos kuitenkin löydät esineestä jälkiä, voit hioa ne helposti pois hienolla hiomapaperilla.
"Tulostusteippiä vaaditaan vain malleissa 3D20 & 3D40. Musta tulostusteippi kestää noin 50 tulostusta; sininen korkeintaan 10 tulostusta. Musta tulostusteippi voidaan puhdistaa miedolla puhdistussuihkeella, tämä pidentää sen käyttöikää.
"Molemmat tulostusteipit tarjoavat saman tulostuslaadun. Niiden suurin ero on siinä, että musta teippi on kestävämpi ja pitää esineistä tiukemmin kiinni.
"Paras tulostusasento on normaalisti sellainen, joka minimoi mahdolliset vaakasuuntaiset ulkonemat, jotka vaatisivat tukien käyttöä, ja maksimoi esineen ja tulostusalustan välisen kosketuspinnan. Kyseessä ei aina ole sama asento, ja saatat joutua kokeilemaan hieman parhaan asennon löytämiseksi.
"Tätä kutsutaan rajaksi tai reunaksi ja sitä käytetään suuttimen pohjustamiseen tasaisen tulostusnauhan virtauksen varmistamiseksi ennen todellisen mallin tulostuksen aloittamista.
"Voit rekisteröidä 3D40- tai 3D45-tulostimesi Dremel Print Cloud -palveluun. Tämä mahdollistaa mallin lataamisen, käsittelyn, viipaloinnin, tulostuksen käynnistämisen ja valvonnan kunnes se on valmis. Jos sinulla on 3D45-tulostin, saat syötteen integroidulta kameralta tulostuksen edistymisen näyttämiseksi. Pääset Dremel print cloud -pilvipalveluun täältä: .

3D Printer Specific

Täällä on useampia videoita, joissa näytetään Dremel 3D -tulostimia toiminnassa:
3D20: pikaopas, PLA-tulostusnauhaa (yksi 0,5 kg:n kela), USB-kaapeli, mallitiedostot ja Dremel3D-ohjelmiston sisältävä SD-muistikortti, tulostusteippiä, esineen irrotustyökalu, käyttöohje, tukkeumien poistotyökalu ja vaaitusarkki. 3D40: pikaopas, PLA-tulostusnauhaa (yksi 0,5 kg:n kela), USB-kaapeli, mallitiedostot ja DigiLab Slicer -ohjelmiston sisältävä USB-flash-asema, tulostusteippiä (2), esineen irrotustyökalu, käyttöohje, tukkeumien poistotyökalu ja vaaitusarkki. 3D45: pikaopas, ECO_ABS-tulostusnauhaa (yksi 0,5 kg:n kela), NAILON-tulostusnauhaa (yksi 0,5 kg:n kela), USB-kaapeli, mallitiedostot ja DigiLab Slicer -ohjelmiston sisältävä USB-flash-asema, tulostusalustaliimaa, esineen irrotustyökalu, käyttöohje, tukkeumien poistotyökalu ja vaaitusarkki.
Dremel 3D-tulostimia ja Dremel PLA-tulostusnauhaa myydään valikoiduissa myymälöissä kaikkialla maassa sekä verkkokaupoissa.
3D20: Dremel 3D20 -mallissa ei ole ovilukkoa tai valvontatoimintoa. 3D40 and 3D45: ovia valvotaan ja molempien ovien on oltava suljettuina etätulostuksen käynnistämiseksi Dremel Printcloud -palvelusta. Näin varmistetaan, että kenenkään kädet eivät ole tulostimessa, kun tulostuksen käynnistää käyttäjä, joka ei ole laitteen lähellä. Kaikkina muina aikoina, esineen tulostus mukaan lukien, näyttöön ilmestyy varoitus, kun ovi avataan.
Ei, siinä ei ole hätäpysäytyspainiketta, mutta kaikkien Dremel 3D -tulostimien sivulla oleva virtakytkin katkaisee välittömästi tulostimen virran.
3D40- ja 3D45-tulostimet on varustettu "Quik Level" -toiminnolla, joka tunnistaa tulostusalustan asennon älykkään anturiteknologian avulla. Se luo tulostusalustan takaosaan viitepisteen ja siirtää sitten kyseisen tason kahteen edessä olevaan säädettävään pisteeseen. Tämän jälkeen se ohjaa säätöä, kunnes kaikki pisteet ovat samalla tasolla.
Katso verkkosivuillamme olevaa vertailutaulukkoa mallien 3D20, 3D40 ja 3D45 välisten erojen näkemiseksi.
Ei, kaikissa Dremelin 3D-tulostimissa (3D20, 3D40, 3D45) on vain yksi suulakepuristin.
Uusi letkuadapteri voidaan sovittaa vanhempiin 3D40-malleihin pienellä mukautuksella. Letkuadapteri on tulostettu 3D-tulostimella, ja tiedosto on täällä: . Katso täältä, miten asennus tehdään jälkikäteen: .
Voit huuhdella ne vedellä tai pyyhkiä kostealla liinalla.
3D45 sisältää useita uusia ominaisuuksia 3D40-malliin nähden: - Erilaisten tulostusnauhatyyppien tuki. Aluksi PLA, ECO-ABS ja nailon, lisää on tulossa. - Kamera tulostuksen etävalvontaan - Tulostusnauhatyypin ja nauhan pituuden tunnistus - Lämmitetty tulostusalusta mallien vääntymisen estämiseksi - Suurempi kosketusnäyttö ja uusi käyttöliittymä - Poistoilmasuodatin, hiukkas- ja aktiivihiilisuodatin
Lämmitetty tulostusalusta auttaa ehkäisemään tulostettujen esineiden vääntymistä. Tämä koskee erityisesti teknisempiä materiaaleja, kuten nailon ja ECO-ABS.
Mukana toimitettu liima on paras ja turvallisin löytämämme materiaali, joka toimii kaikkien 3D45-tulostimen tukemien tulostusnauhojen kanssa. Se takaa hyvän tartuntavoiman, joka ehkäisee tulostuksen epäonnistumista.
Poista alusta tulostimesta ja huuhtele lämpimällä vedellä. Liima liukenee veteen. Kun alusta on puhdas, anna sen kuivua kokonaan ennen kuin asennat sen takaisin 3D45-tulostimeen.
Tulostusalustassa olevaa liimaa ei tarvitse poistaa jokaisen tulostuksen jälkeen. Voit raaputtaa karkeat reunat pois jokaisen tulostuksen jälkeen ja lisätä liimaa alustaan. Tämä voi toimia hyvin, kun muodostat muutaman kerroksen. Sinun on pestävä alusta, jos liimakerroksessa on syviä uria tai jos kerros on muodostunut epätasaisesti ja tekee tulostusalustasta epätasaisen.
Jos havaitset liiman jäänteitä vaaitusanturissa, voit raaputtaa ne varovaisesti pois sivusuuntaisella liikkeellä. Älä käytä teräviä työkaluja tai välineitä, jotka saattavat puristaa mäntää. Varo koskettamasta vaaitusanturin takana olevaa suutinta, se voi olla kuuma.
RFID-tunnisteen avulla DigiLab 3D45 -tulostin pystyy tunnistamaan, minkä tyyppinen tulostusnauha siihen on asennettu. Tämän tiedon pohjalta 3D45 asettaa oikeat lämpötilat ja tulostusnopeuden varmistaakseen, että valitsemasi malli tulostetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Se tekee tämän myös, vaikka alkuperäisen tulostustiedoston viipalointi olisi tehty toista materiaalia varten. RFID-tunnisteen avulla 3D45 pystyy myös seuraamaan, kuinka paljon tulostusnauhaa kelassa on jäljellä, niin että se voi varoittaa sinua, jos nauha ei riitä koko esineen tulostamiseen.
Kamera toimii ainoastaan Print Cloud -pilvipalvelun kanssa. Kirjaudu Dremelin pilvipalveluun valvoaksesi tulostustasi etänä. Voit myös valvoa paikan päällä käynnistettyjen tulostustesi tilaa. Tulostuksen pilvipalvelu on täällä: .
Suosittelemme käyttämään mukana toimitettua irrotustyökalua (kaavin) tilanteissa, joissa liima pitää liian hyvin. Työnnä se esineen kulman tai reunan alle ja jatka työntämistä, kunnes esine on irronnut.
Letkuadapteri on tarkoitettu kärynpoistojärjestelmän tai hormiin asennettavan puhaltimen kanssa käytettäväksi. Ensin sinun on tulostettava tulostimeen tallennettu letkuadapteritiedosto. Voit tulostaa sen mistä tahansa materiaalista (PLA, ECO-ABS tai nailon). Jos käytät kärynpoistojärjestelmää, varmista että käynnistät sen joka kerta, kun käytät tulostinta.
Letkuadapteri on tarkoitettu kärynpoistojärjestelmän tai hormiin asennettavan puhaltimen kanssa käytettäväksi. Ensin sinun on tulostettava tulostimeen tallennettu letkuadapteritiedosto. Voit tulostaa sen mistä tahansa materiaalista (PLA, ECO-ABS tai nailon). Jos käytät kärynpoistojärjestelmää, varmista että käynnistät sen joka kerta, kun käytät tulostinta.
3D45 valitsee kutakin tulostusnauhatyyppiä varten optimoidut asetukset. Ymmärrämme kuitenkin, että haluat mahdollisesti säätää näitä asetuksia. Käyttäjä voi hallita tulostimen asetuksia kahdella tasolla. 1. Paina pääsivulla kohtaa TULOSTUSNAUHA > TULOSTUSNAUHA-ASETUSTEN NÄYTTÖ/MUOKKAUS. Tällä tavoin voit määrittää lämpötiloja ja nopeuksia. Nämä asetukset pysyvät tallennettuina niin kauan kuin kyseessä oleva kela on ladattuna. 2. Paina pääsivulla kohtaa TYÖKALUT > ASETUKSET > EDIST. TILA. Kun valitset "PRIORISOI G-KOODIASETUKSET", tulostin käyttää aina tulostustiedostoon sisältyviä tulostusasetuksia. Näin voit vaihtaa parametreja viipalointiohjelmassasi, minkä jälkeen tulostin käyttää niitä
Laitteessa on hiukkassuodatin ja aktiivihiilisuodatin.
Dremel tarjoaa mahdollisuuden liittää 3D40- ja 3D45-tulostimet tuuletusjärjestelmiin ja kärynpoistojärjestelmiin.

Filament

Dremel-tulostusnauha on valmistettu niin, että se tuottaa parhaan laadun tulostuksen aikana ja auttaa Dremel 3D -tulostintasi toimimaan moitteettomasti. Myös DigiLab 3D45 hyödyntää kullekin kelalle tallennettua erityistä RFID-tietoa oikean lämpötilan, nopeuden ja muiden parametrien varmistamiseksi erilaisille tulostusnauhatyypeille.
Kaikki Dremel PLA -tulostusnauhat ovat yhteensopivia kaikkien Dremel 3D -tulostimien kanssa. Edistykselliset tulostusnauhatyypit (Eco-ABS, nailon jne.) ovat yhteensopivia vain uuden DigiLab 3D45 -tulostimen kanssa.
Dremel 3D20- ja 3D40 -tulostimissa saa käyttää vain Dremel PLA -tulostusnauhaa. DigiLab 3D45 tukee Dremel PLA-, Eco-ABS- ja nailontulostusnauhoja. Muut tulostusnauhatyypit voivat vahingoittaa tulostimia ja aiheuttaa takuun mitätöitymisen.
Tulostusnauhasi kesto riippuu useista eri tekijöistä, kuten valitusta tulostuslaadusta, täyttötiiviydestä ja vaadittavien tukien lukumäärästä. Jokaisessa Dremel PLA -kelassa on esimerkiksi vähintään 175 metriä tulostusnauhaa ja Dremelin vakioasetusten mukaisen sammakon tulostamiseen tarvitaan noin 5 metriä tulostusnauhaa, niin että jokaisella kelalla pitäisi voida tulostaa noin 35 sammakkoa.
Kun tulostusnauhoja säilytetään oikein, niiden käyttöaika pitenee. Tulostusnauhaa on aina säilytettävä viileässä ja kuivassa ympäristössä, eikä sitä saa altistaa lämpötilan tai ilmankosteuden muutoksille. Pidä tulostusnauha kutistemuovissa aina siihen saakka, kun tarvitset sitä. Jos tulostusnauha on altistunut kosteudelle tai äärimmäisille lämpötiloille, siitä voi tulla hauras tai vaikeasti sulatettava.
Ei, Dremel on kehittänyt erityisesti muokatun PLA-seoksen, joka jäljittelee ABS-muovin ominaisuuksia. Olemme välttäneet ABS-tulostusnauhaa terveydellisistä syistä.
Kaikista Dremel-tulostusnauhoista on saatavana käyttöturvallisuustiedotteet. Ota yhteys palveluosastoomme, jos haluat saada käyttöturvallisuustiedotteen.
Kaikkien tulostusnauhojen materiaalitiedot löytyvät täältä:
Tämä johtuu siitä, että tulostusnauhan pakkauksessa mukana ollut kuivateaine on muodostanut vesipisaran. Näin tapahtuu yleisesti, ja pakkauksen sisällä näkyvä ”lika” on suolaa, joka pitää tulostusnauhan kuivana varastoinnin ajan. Kun tulostusnauhan pakkaus avataan, se voidaan heittää turvallisesti jätteen sekaan. Vaikka se sisältää suolaa, älä missään tapauksessa maista sitä.

Software

3D20: Liitä tulostin tietokoneeseesi USB-kaapelilla. Napsauta työkaluvalikon painiketta "Konetiedot". Vertaa tietoja verkkosivujemme viimeisimpään ladattavissa olevaan versioon, joka on täällä: 3D40 ja 3D45: Liitä tulostin internetiin Ethernet-pistokkeella tai Wifi-yhteyden välityksellä. Tulostin tarkastaa version automaattisesti joka kerta, kun kytket sen päälle. Työkaluvalikossa on myös "Etsi päivityksiä" -painike. Jos koneesi ei ole yhdistettynä internetiin, voit tarkastaa laiteohjelmistoversion työkaluvalikon "Tietoa"-näytöltä ja verrata sitä verkkosivujemme viimeisimpään ladattavissa olevaan versioon, joka on täällä:
Lataa ensin laiteohjelmistopaketti verkkosivultamme, täältä: . Pura sen jälkeen zip-tiedosto tyhjälle USB-asemalle. Kytke tulostimesi pois päältä ja aseta USB-asema sen etuporttiin. Kytke tulostin takaisin päälle ja noudata näkyviin tulevia ohjeita. Jos tämä ei toimi, ota yhteys asiakaspalveluun täältä:
Uuden Dremel-tulostimesi mukana toimitetaan USB-asemaan (3D40, 3D45) ja SD-kortille (3D20) ladattu viipalointiohjelmapaketti. Olemme päivittäneet viipalointiohjelmamme jokaisen tulostimen markkinoille tuomisen myötä. Löydät DigiLab 3D Slicer -ohjelmiston uusimman version täältä: . Tällä hetkellä se tukee vain malleja 3D40 ja 3D45, mutta pian myös mallia 3D20. Tarjoamme myös pilvipohjaisen etätulostuspalvelun, jota voidaan käyttää 3D40- ja 3D45-tulostimen kanssa. Sen avulla tulostuksia voidaan viipaloida, käynnistää ja valvoa etänä. Etävalvontaan sisältyy myös paikan päällä käynnistettyjen tulostusten tila ja videotila vain mallille 3D45. Voit kirjautua Dremel Print Cloud -pilvipalveluun täältä:
Dremel 3D20 pystyy tulostamaan ainoastaan .g3drem-tiedostoja. Voit käyttää Dremel3D-, Autodesk Print Studio- tai Simplify3D-ohjelmia näiden tiedostojen luomiseksi. Kaikki nämä ohjelmat hyväksyvät .STL- ja .OBJ-tiedostoja. Dremel 3D40 voi tulostaa .g3drem-, .gcode- ja .g-tiedostoja. Voit luoda näitä tiedostoja Dremel 3D Slicer-, Autodesk Print Studio-, Dremel 3D Slicer- tai Simplify3D-ohjelmilla. Kaikki nämä ohjelmat pystyvät käsittelemään .STL- ja .OBJ-tiedostoja. Dremel 3D45 voi tulostaa .g3drem-, .gcode- ja .g-tiedostoja. Voit luoda näitä tiedostoja Dremel 3D Slicer- tai Simplify3D-ohjelmilla. Nämä ohjelmat hyväksyvät .STL- ja .OBJ-tiedostoja.
Pyrimme aina tarjoamaan parhaat työkalut ja parhaan käyttäjäkokemuksen. Olemme päivittäneet viipalointiohjelmamme jokaisen tulostimen markkinoille tuomisen myötä. Löydät DigiLab 3D Slicer -ohjelmiston uusimman version täältä: . Tällä hetkellä se tukee vain malleja 3D40 ja 3D45, mutta pian myös mallia 3D20. Uusi Dremel DigiLab 3D Slicer perustuu Cura-lähdekoodiin, yhteen markkinoiden parhaista viipalointiohjelmista. Pyrimme aina tarjoamaan parhaat työkalut ja parhaan käyttäjäkokemuksen. Olemme päivittäneet viipalointiohjelmamme jokaisen tulostimen markkinoille tuomisen myötä. Löydät DigiLab 3D Slicer -ohjelmiston uusimman version täältä: . Tällä hetkellä se tukee vain malleja 3D40 ja 3D45, mutta pian myös mallia 3D20. Uusi Dremel DigiLab 3D Slicer perustuu Cura-lähdekoodiin, yhteen markkinoiden parhaista viipalointiohjelmista.
Dremel on hyödyntänyt 3D-tulostusyhteisön tuntemusta käyttämällä avoimen lähdekoodin elementtejä tulostimissaan ja viipalointiohjelmissaan. Kaikki mukautukset on tehty ja sovellettava koodi on yhteisön käytettävissä. Katso myös käyttöohjeemme.
Sekä 3D40 (uusin laiteohjelmisto) että 3D45 hyväksyvät seuraavat yleiset gcode-formaatit: .g3drem, .gcode ja .g. Virallisesti tuetut viipalointiohjelmistot ovat: Autodesk Print Studio, DigiLab 3D Slicer ja Simplify 3D. Muutkin viipalointiohjelmat voivat toimia, mutta saatat joutua optimoimaan asetuksesi itse.
Kuvatiedot sisältyvät tulostustiedoston otsikkoon. Jotkut viipalointiohjelmistot, kuten Print Studio, eivät kykene luomaan kuvatietoja, toiset tekevät sen ongelmitta. Se, onko kuva näkyvissä, ei vaikuta millään tavalla tulostuslaatuun.
Kyllä, jos kyseinen ohjelma pystyy luomaan .g3drem-, .gcode tai .g-tiedoston. Print Studio-, DigiLab 3D Slicer- ja Simplify 3D-ohjelmistojen profiilit on kuitenkin optimoitu Dremel 3D -tulostimille.
3-ulotteiset mallit on tallennettava STL- tai OJB-tiedostomuotoon ohjelmassa, jolla tiedostot on luotu. Sen jälkeen voit muuntaa ne millä tahansa Dremelin tukemalla viipalointiohjelmalla tulostettaviksi malleiksi. Tuetut viipalointiohjelmat ovat: Autodesk Print Studio, DigiLab 3D Slicer ja Simplify 3D
Kyllä, suurin osa mallinnusohjelmistoista pystyy viemään tiedostoja STL-muotoon, mikä on Print Studio-, DigiLab 3D Slicer- ja Simplify 3D -ohjelmistojen hyväksymä tiedostotyyppi.
Jos mallisi on liian suuri, eikä sen koon muuttaminen ole mahdollista, sinun on jaettava malli pienempiin osiin ennen viipalointia. Tämä voidaan tehdä TinkerCad-ohjelmalla ja useimmilla muillakin 3D-ohjelmilla
Jos mallisi on liian suuri, eikä sen koon muuttaminen ole mahdollista, sinun on jaettava malli pienempiin osiin ennen viipalointia. Tämä voidaan tehdä TinkerCad-ohjelmalla ja useimmilla muillakin 3D-ohjelmilla

Dremel 3D (3D20)

Jollei Dremel 3D -ohjelmisto pysty muodostamaan yhteyttä tulostimeen, varmista ensin, että USB-kaapeli on kytketty oikein. Varmista seuraavaksi, että ohjelmistoajuri on asennettu oikein. Tarkista käyttöjärjestelmästäsi ajurin mahdolliset asennusongelmat. Jos tarvitset enemmän vianetsintäapua, ota yhteyttä asiakaspalveluun.
Malli näytetään punaisena, jos se on liian suuri tulostusalueelle, kelluu tulostusalustan yläpuolella tai jos osa mallista on sijoitettu tulostusalueen ulkopuolelle. Käytä Dremel 3D -ohjelmiston toimintoja "Skaalaus" ja "Siirrä" mallin mukauttamiseksi sillä tavoin, että se on tulostusalueen sisäpuolella.
Tämä voi johtua useista eri syistä. Yksi yleinen syy on, että mallitiedosto on tallennettu tulostusalueen ulkopuolelle tai skaalattu niin pieneksi, ettei se näy. Suosittelemme, että keskität mallin ”Move” (Siirrä) -toiminnolla ja suurennat mallin kokoa ”Scale” (Skaalaa) -toiminnolla.
Dremel 3D ei valitettavasti pysty korjaamaan malleja. Voit vain kokeilla Print Studio- tai DigiLab 3D Slicer -ohjelmia, sillä ne pystyvät käsittelemään myös epätäydellisiä malleja.

Autodesk Print Studio (3D40)

Print Studio -ohjelmiston suunnittelija Autodesk on päättänyt keskittyä ammattimaiseen ja teolliseen 3D-tulostukseen. He eivät enää tue Print Studio -ohjelmistoa ja tästä syystä sitä ei ole päivitetty toimimaan uusimman Windows 10 Creator -päivityksen kanssa.
Molemmilla ohjelmistoilla on samantyyppisiä ominaisuuksia, mutta DigiLab 3D Slicer perustuu avoimeen Cura-lähdekoodiin, kun taas Print Studion omistaa Autodesk, mutta se ei toimi Windows 10 Creator -version tai uudempien Window-päivitysten kanssa.
Print Studio lisää tuet automaattisesti hyvän tulostuslaadun takaamiseksi. Jos kuitenkin haluat poistaa tuet ennen viipalointia, siirry yksi vaihe taaksepäin "tukialueelle" ja poista ne. Tämän jälkeen Print Studio ei lisää niitä uudelleen.
Tuetut käyttöjärjestelmät: Apple® Mac® OS® X v10.10 (Yosemite) tai uudempi Microsoft® Windows® 7 SP1, vain 64-bittinen Microsoft Windows 8.1, vain 64-bittinen Microsoft Windows 10, vain 64-bittinen, Anniversary Update -päivitykseen asti, Yhteensopiva Windows 10 -version kanssa vain ennen Creator-päivitystä Järjestelmän vähimmäisvaatimukset CPU: 64-bittinen prosessori (32-bittistä ei tueta) Muisti: 3 GB RAM (4 GB tai suurempaa suositellaan) Vapaa muisti: 2 GB vapaata levytilaa asennusta varten Grafiikat: Microsoft Direct3D® 11 -kykyinen grafiikkakortti tai suurempi

Dremel 3D Slicer (3D40 & 3D45)

Dremel DigiLab 3D Slicer on Dremelin oma viipalointiohjelmisto. Se perustuu avoimeen Cura-lähdekoodiin, mutta siihen on tehty useita Dremelin tulostimille sopivia muutoksia. Jatkamme 3D Slicer -ohjelmiston kehittämistä sen ominaisuuksien ja helppokäyttöisyyden parantamiseksi.
Valitettavasti DigiLab 3D Slicer -ohjelmiston ensimmäinen versio ei tue Wifi- ja USB-yhteyksiä. Nämä ominaisuudet tullaan lisäämään tulevissa päivityksissä. Tällä hetkellä ainoa tuettu siirtämismenetelmä on USB-asema.
Tuetut käyttöjärjestelmät: Apple® Mac® OS®, ei tueta tällä hetkellä – lisätään ensimmäisessä päivityksessä. Microsoft® Windows® 7 SP1, 64-bittinen (32-bittistä ei tueta) Microsoft Windows 8.1, 64-bittinen (32-bittistä ei tueta) Microsoft Windows 10, 64-bittinen (32-bittistä ei tueta) Windows-järjestelmän vähimmäisvaatimukset: CPU: 64-bittinen prosessori (32-bittistä ei tueta) Muisti: 3 GB RAM (4 GB tai enemmän suositeltava) Muistitila: 300 MB vapaata levytilaa asennusta varten Grafiikat: OpenGL 2 -yhteensopiva grafiikkasiru, OpenGL 4.1 3D-kerrosnäkymää varten
Valitettavasti DigiLab 3D Slicer -ohjelmiston ensimmäinen versio ei tue 3D20-tulostinta, mutta olemme lisänneet sen tulevien päivitysten luetteloon.

Dremel Print Cloud (3D40 & 3D45)

Kun olet rekisteröinyt 3D-tulostimesi osoitteessa Dremel3D.com, napsauta painiketta "Siirry tulostuksen pilvipalveluun". Voit siirtyä tulostuksen pilvipalveluun myös suoraan täältä: https://printcloud.dremel.com Kun olet kirjautunut tulostuksen pilvipalveluun, siirry välilehdelle "Tulostimet" ja sen jälkeen "Rekisteröi Dremel Idea Builder 3D40/45 -tulostin" Tarvitset tulostimen tunnuksen/rekisteröintikoodin. Löydät sen työkaluvalikon "Tietoa"-näytöltä. Voit pyytää uuden tunnuksen "Asetukset"-valikosta. 3D45-tulostien kohdalla voit myös skannata QR-koodin valikosta "Asetukset" -> "Tunnus"
DigiLab 3D45 -tulostimessa on sisäänrakennettu kamera. Voit katsella tulostusta vain tulostuksen pilvipalvelussa, mutta voit valvoa siellä niin paikan päällä käynnistettyjä tulostuksia kuin pilvipalvelusta käynnistettyjä tulostuksiakin. Kun pilvipalvelusta käynnistetty tulostus valmistuu, pilvipalvelu luo tulostuksestasi animoidun .gif-tiedoston.
Joskus yhteydessä esiintyvät häiriöt, kuten Wifi-yhteyden katkeaminen, saavat aikaan sen, että pilvipalvelun ja tulostimen välinen synkronointi ei toimi. Kokeile tulostimen uudelleenkäynnnistämistä. Muita syitä voi olla esimerkiksi se, että joku on pyytänyt tulostimelle uutta tunnusta, mikä peruuttaa edellisen tunnuksen. Tässä tapauksessa sinun on rekisteröitävä tulostin uudelleen uudella tunnuksella.
Kyllä, valitse "Tulostimet"-välilehdeltä painike "Jaa" sille tulostimelle, jonka haluat jakaa. Voit lähettää kutsun kenelle haluat.
Kaksoisnapsauta tiedoston nimeä ja kyseisen tiedoston lataus alkaa.
Kyllä, valitse vaiheessa 2 "Layout"-toiminto kohta "Lisää tiedosto", niin voit lisätä ja käsitellä useampia tiedostoja.