Terraarioprojekti

Kategoria: Kotiin Tiedoston koko: 701.27 KB

Terraarioprojektissa kuutio muodostuu 2 osasta ja pohja 1:stä. Tulosta terraarion sivut (4 kpl) ja 1 pohja. Neljä sivua liimataan yhteen ja pohjaan. Liimaa kuhunkin osaan lasin/akryylin paloja. Aseta kuutio sen jälkeen alustalleen.


MATERIAALIT TARVITSET

  • Puuta

TYÖKALUJA TARVITSET

OHJEET

Askeleet

1

Jotta voisit rakentaa 3D-tulostetun terraarion, sinun on tulostettava kuusi erilaista kappaletta: tarvitset neljä sivukappaletta, yhden pohjakappaleen ja yhden jalustakappaleen.

2

Kun olet tulostanut kaikki kappaleet, voit aloittaa terraarion ikkunoiden tekemisen. Dremel suosittelee käyttämään tähän joko kirkasta pleksilasia tai muovilevyä, jonka leikkaat oikean kokoiseksi Exacto-veitsellä tai katkoteräveitsellä.

3

Jotta ikkunoista saataisiin oikean kokoiset ennen niiden leikkaamista, piirrä ääriviivat ensin valitsemaasi ikkunamateriaaliin. Kun olet merkinnyt ääriviivat, käytä apuna viivoitinta pystyäksesi leikkaamaan tarkasti merkittyjä viivoja pitkin.

4

Kun ikkunat on leikattu, ne voidaan asettaa terraarion ikkunakehyksiin. Suosittelemme käyttämään kuumaliimapistoolia, jotta saisit ikkunakappaleet kiinnitettyä tiukasti kehyksiin, niin että valmiista ikkunoista tulee mahdollisimman siistin näköiset. Aloita levittämällä ohut vana liimaa kehyksen samansuuntaisiin reunoihin.

5

Aseta leikattu ikkunakappale liiman päälle sen ollessa vielä kuumaa ja paina lujasti kehystä vasten varmistaaksesi, että se kiinnittyy hyvin.

6

Levitä toisten reunojen kohdalla ohut kerros liimaa ikkunan toisiin samansuuntaisiin reunoihin, mahdollisimman lähelle kehyksen reunaa.

7

Kun ikkunat on koottu valmiiksi, voit aloittaa terraarion kokoamisen. Suosittelemme käyttämään jälleen kuumaliimapistoolia ikkunoiden kiinnittämiseksi toisiinsa valmiiksi terraarioksi. Aseta terraarion pohjakappale työtasosi keskelle kokoamisen helpottamiseksi. Aseta loput ikkunat sillä tavoin pohjakappaleen ympärille, että näet, mihin kohtaan lopullista terraariota ne tulevat. Levitä runsaasti liimaa terraarion pohjakappaleen uraan ja työnnä vastaavan ikkunan kieleke uraan. Varmista, että kappaleen sileä reunan osoittaa ulospäin.

8

Levitä liimaa sekä juuri kiinnittämäsi kappaleen kielekkeeseen että terraarion pohjakappaleen vastaavaan uraan. Toista vaiheet 8 ja 9, kunnes terraario on koottu.

9

Kun terraario on valmis, aseta se jalustaan sellaiseen kulmaan, että sen sisältö ei pääse putoamaan ulos . Täytä terraario mullalla ja kasveilla, niin se on ilo silmälle huoneessa kuin huoneessa!

Projektin yksityiskohtaiset tiedot Dremel 3D-projekti